Welke restaurants en café’s aan het water moet jij bezoeken tijdens je boottocht Amsterdam? Wij hebben onze top 5 aanmeerlocaties voor je op een rijtje gezet. Geen eigen boot? Bij Eco Boats Amsterdam huur je een sloep voor jouw privé boottocht Amsterdam.

Proeflokaal De Molen

Als je wilt weten waar je de locals van Amsterdam kan vinden, ga je naar Proeflokaal De Molen. Hier wordt sinds 1985 Hollands eigen speciaal biertjes gebrouwen. Het café met terras bevindt zich onder de oude molen en naast de brouwerij. Naast de klassiekers van Bouwerij het IJ worden er ook seizoensbiertjes geserveerd, allemaal zelf gebrouwen. Voor de niet bier drinkers worden er ook andere drankjes geschonken, ook staan er allerlei bourgondische snacks op de kaart. Stop tijdens je boottocht Amsterdam bij deze bijzondere hotspot en geniet van een heerlijk biertje met uitzicht op het water. – Funenkade 7, Amsterdam

Waterkant

Een ander super hip terras waar je kan aanmeren is De Waterkant. Het terras heeft een kleurrijk interieur en er hangt altijd een zomerse sfeer. Bestel een heerlijk Surinaams biertje, ga helemaal op in de tropische vibes van het restaurant. En je hoeft geen bammetje mee te nemen aan boort, want de waterkant staat bekend om zijn heerlijke Surinaamse gerechten. – Marnixstraat 246

Café ’t Smalle

Ben je op zoek naar authentiek Amsterdam café dan ga je naar Café’ t Smalle. Dit bruine café gelegen aan het water in de Jordaan is één van de oudste café’s van Amsterdam. Oorspronkelijk was het een  jenever- en likeurstokerij, tegenwoordig kan je hier op het terras genieten van lekkere Hollandse borrelhapjes en drankjes. Daarnaast heeft het cafe twee unieke aspecten; er wordt geen muziek gedraaid en de tap tapt geen bier maar sterke drank. Dat betekend overigens niet dat je er niet van een koud pilsje kan genieten. -Egelantiersgracht 12, Amsterdam

Amstel terras

Om je te wanen in de luxe van het prachtige Amstel hotel hoef je niet per sé een kamer te boeken. Meer aan en ga zitten op een van de mooiste locaties van Amsterdam. Het terras is voorzien van comfortabele loungebanken met uitzicht op het water. Je kan hier uitgebreid dineren of gewoon genieten van een lekker drankje en een hapje. Als het te koud is, geen zorgen! Er is er terrasverwarming. – Professor Tulpplein 1, Amsterdam

Hannekes boom

Naar eigen zeggen “het mooiste plekje van Amsterdam” en daar zijn wij het helemaal mee eens. Dit super hippe restaurant is een ontmoetingsplek voor mensen van verschillende culturen en afkomsten. Ze hebben hier niet alleen heerlijke daghappen en biertjes, maar het is ook nog eens allemaal duurzaam. Naast lunch en diner worden er ook culturele programma’s georganiseerd. Een super spot dus om even uit te rusten van je boottocht Amsterdam. – Dijksgracht 4, Amsterdam

Hangar

Dit waterterras is dé hotspot als je lekker met je voetjes in het zand wilt genieten van een koud biertje. Maar in de sfeervol ingerichte loods kan je ook luxe dineren. Op het menu staan mooie en verse gerechten en heerlijke wijnen. Geniet van een geweldig uitzicht op het IJ, terwijl je geniet van een welverdiende pauze van je boottocht Amsterdam. – Aambeeldstraat 36, Amsterdam