Even er helemaal tussenuit. Vakantiegevoel door de aderen laten stromen. Dat doet u inderdaad het beste op het water. U hoeft niet daarvoor niet ver te zoeken. Friesland heeft al zoveel moois te bieden! En zeker Sneek, als u van varen houdt. Klop aan bij een motorboot verhuur in Sneek, kies een comfortabele boot en geniet van uw vrijheid.

Maar welke motorboot is dan mooi om te kiezen? En wat zijn nou prachtige vaarroutes om te ontdekken in de omgeving van het Sneekermeer? Voor u de vakantie laat beginnen zijn dat natuurlijk even vragen om antwoord op te hebben. We gaan u helpen.

Welke motorboot huren in Sneek?

Welke motorboot u kunt huren in Sneek is maar net wat u zelf wenst. Wilt u echt een paar dagen overnachten in de boot? Of wilt u op de wal kamperen? En hoeveel mensen gaan er met u mee? Veel vakantiegangers gaan voor een luxe motorbootverhuur in Sneek. Een stoer jacht met plek voor zo’n vier personen. Daarbij kiezen ze ook voor een lage doorvaarthoogte, waardoor ze makkelijk de mooiste vaarroutes van Friesland kunnen meepakken.

In luxe vakantie op het water vieren

Dergelijke motorboten hebben alle luxe aan boord. Zo is er een compleet uitgeruste keuken met kook- en koekenpannen, gaskooktoestel en een koelkast aanwezig. In de ochtend ziet u met uw gezelschap de zon opkomen. In uw hand een lekker kopje koffie – die u heeft gezet met de koffieapparaat aan boord. En mocht het nou toevallig net even regenen? Dan kruipt u  lekker de kajuit in met z’n allen. Desnoods voor de tv. Maar waarom zou u de tv aan zetten als Sneek en Friesland in alle weersomstandigheden een lust voor het oog is!

Onder meer aanwezig aan boord:

  • Heteluchtverwarming
  • Handdouche
  • Elektrisch toilet
  • TV en DVD speler
  • Kaartplotter / navigatie
  • Fijne bedden

Motorbootverhuur zonder vaarbewijs in Sneek

Een vaarbewijs is vaak niet nodig. Maar wel is het belangrijk dat u in ieder geval bekend bent met de regels op het water. Bijvoorbeeld waar u wel en niet mag varen, wat uw maximale snelheid mag zijn, en aan welke kant u een schip moet passeren. En ook op het water geldt: vaar alcoholvrij. Een vaarbewijs is alleen nodig wanneer u een motorboot gaat huren die sneller kan dan 20 km/u of wanneer de boot langer is dan 15 meter.

Leuke Friese vaarroutes

Met alle comfort aan boord en geen vaarbewijs nodig, bent u vrij om te gaan waar u wilt. Een paar leuke vaarroutes in regio Sneek voor u op een rij. Bij uw motorbootverhuur in Sneek weteen ze u vast meer leuke routes te vertellen:

  • Elfstedenroute

U kiest zelf hoe u de route vaart. Bijvoorbeeld de noordelijke route: via de Swette (Sneek) naar Leeuwarden, richting Dokkum, Franeker en Harlingen.

  • Aquaductroute

Deze route passeert 5 aquaducten. U hoeft dus niet te wachten voor de brug. Via Sneek vaart u naar de Brekken, langs het Geau-Akwadukt bij IJlst, de Jeltesleat-Akwadukt bij Hommerts en het Le-Akwadukt bij Woudsend.

  • Middelseeroute

Wilt u de drukke vaarwegen even vermijden? Kies dan de Middelseeroute. U vaart langs onder andere langs Sneek, Bolsward, Franeker en Leeuwarden.

h2 Zeilboot- of motorbootverhuur in Sneek?

Friesland is te groot om het allemaal in één vakantie te gaan (her)ontdekken. Kom dus zeker nog eens terug. U kunt natuurlijk weer voor de motorbootverhuur in Sneek gaan. Maar probeer ook eens een kajuitjacht of andere zeilboot. Ook die kan op de motor varen, maar kunt u ondertussen ook eens zeilend vanaf Sneek de rest van het altijd prachtige Friesland ontdekken.