Een dagje op de boot of een fietstochtje door de regen. Eigenlijk zijn waterdichte tassen in een klimaat als het onze, altijd een goed idee. En al helemaal omdat die waterdichte tassen niet alleen je spullen droog van A naar B vervoeren, maar ook nog eens heel erg mooi zijn.

Omdat een waterdichte tas is, komen er steeds meer modellen op de markt. Maar… ze zijn niet allemaal echt waterdicht. Daarom zetten we de top 3 van de meest waterdichte en mooiste tassen op een rijtje.

Toppers in drooghouden

Er zijn diverse merken die mooie waterbestendige tassen maken zoals de merken Fjällräven, Ucon, Lefrik en uiteraard de leider op dit gebied; Rains. En dat Rains bovenaan staat is niet zo heel raar. De ontwerpers van Rains hebben zich namelijk laten inspireren door het Scandinavische weer. Of te wel wind en regen of nog meer regen. En dat is goed nieuws voor iedereen die dagelijks met ons Nederlandse klimaat te maken heeft dat wel heel veel overeenkomsten met Scandinavië heeft.

Mogen we je even voorstellen

De eerste topper in de serie ‘deze tassen houden je waardevolle spullen lekker droog’ is de Rains

De Buckle Rolltop Rucksack die in meerdere kleuren verkrijgbaar is. Deze rugzak is niet alleen geschikt voor een dagje of weekendje op de boot, een weekje kamperen maar fungeert ook geweldig als jouw laptop rugzak voor je serieuzere woon-werkverkeer al dan niet in de regen.

Deze super gave rugzak heeft twee geweven banden met plastic gespsluitingen die zijn omhuld door rubber waardoor ze extra stoer ogen. De oprolbare opening aan de bovenkant maakt even iets je je tas pakken wel erg makkelijk. En of at nu je laptop is die je veilig hebt opgeborgen in het gewatteerd vak of je portemonnee, het is zo gepiept. Wil je nog wat kleine spullen meenemen, dan kan dat in het voorvak aan de buitenzijde. En ook hier blijft alles door de waterdichte rits fijn droog.

Met een knipoog 

Geïnspireerd op de klassieke schoolrugzak met een strak en minimalistische silhouet, maar gemaakt van het kenmerkende waterdichte polyurethaan waar Rains om bekend staat. Deze Rains Base Bag is ruim met een groot hoofdvak en een binnenvak voor met een ingebouwde laptop sleeve voor jouw kostbare bezit. En of dat niet genoeg is ook nog een heerlijk groot vak aan de buitenkant. De Base Bag draagt heerlijk door de gewatteerde schouderbanden.

Geen Rains maar net zo waterbestendig is de Fjällräven vardag 25 Fog. Deze tas is geïnspireerd op een klassiek model van Fjällräven uit de jaren 70. Een voorbeeld van tijdloze functionaliteit. De rugzak is gemaakt van het slijtvaste G-1000 HeavyDuty Eco S en kenmerkt zich door robuuste details.

Door de lange ritssluiting is het in- of uitpakken van de tas heel eenvoudig. Een fijne maar ook duurzame reisgenoot voor vele tripjes.

Nog een kleine toegift… De Burkely Rain Riley Shopper Storm Blue. Een mooie waterbestendige tas waarin je jouw laptop veilig en droog mee kunt nemen. Misschien niet een geschikte tas voor op de boot maar wel ideaal voor je niet altijd droge ritjes naar kantoor.